Rukojeť ; Rozpravy - Epiktétos, asi 55-asi 135 (Svoboda, 1972)
Nové vydání odkazu významného představitele třetího, pozdního období stoického myšlenkového hnutí Epiktéta z Hierápole ve Frygii zachovává rozsah předchozí edice: kromě kratší Rukojeti a čtyř knih Rozprav přináší i zbývajícízlomky. Tak je tu obsažena celá nauka, jež proklamovala ctnostný život, který má vyrovnaný člověk vést na základě poznání přírody, a hlásala filosofii jakožto raktické úsilí být moudrým. Výtečná předmluva L. Svobody objasňuje v kostce vývoj všech fází stoy a podrobněji probírá příspěvek Epiktétův
Přeloženo z řečtiny
Keywords: řecká antická filozofie; stoicismus; morálka; Greek philosophy (ancient); stoicism; morality; dialogy; úvahy; dialogues; essays; starověké Řecko