Publicistické žánry - Štorkán, Karel, 1923-2007 (Novinář, 1980)
Práce se zaměřuje na úvodník, komentář, interview, fejeton, soudničku a reportáž. Sleduje znaky, vztahy, zákonitostí i jazyk, styl a kompozici jednotlivých publicistických žánrů, zkoumá je v procesu jejich historického anárodníhovývoje, přibližuje přínos a metody práce výrazných novinářských osobností a nastiňuje postavení publicistiky k umělecké tvorbě
Odkazy na lit
Pozn
Keywords: literární žánry; žurnalistika