Psychologie komunikace - Vybíral, Zbyněk, 1961- (Portál, 2005)
Funkce mezilidské komunikace, její motivace a společenský kontext. Druhy (verbální a neverbální) a způsoby komunikace. Její výklad v některých moderních psychologických směrech. Psychologické aspekty masmediální komunikace. Zásady zdravé komunikace. Poruchy interpersonální komunikace (včetně poruch souvisejících s duševním onemocněním). Terapeutická a pomáhající komunikace. Virtuální komunikace (internet). Učební texty vysokých škol.