Pryž jako konstrukční materiál - Holub, Josef, 1960- (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1967)
První souborné zpracování pryžových dílců používaných jako konstrukční materiály. V první části věnuje pozornost zásadám výpočtů pryžových dílců, konstrukci, typizaci a použití podložek, závěsů, spojek, těsnění a kompenzátorů. V druhé části popisuje konstrukční zvláštnosti gumokovových dílců a kaučukových směsí. V závěru shrnuje metody zkoušení hotových výrobků.
Keywords: pryž; gumárenský průmysl; konstrukční materiály; rubber; rubber industry; constructional materials; příručky; handbooks, manuals, etc