Pravěké umění : v obrazech Wernera a Bedřicha Formanů - Poulík, Josef, 1910-1998 (Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1956)
Na základě četných památek nalezených na území naší země a svědomitého vědeckého výzkumu seznamuje autor čtenáře s nejstaršími dějinami naší vlasti od prvních stop lidské činnosti z poslední doby ledové až do devátého století. Hojné nálezy pravěkých nástrojů a zbraní, keramiky, šperků, sošek lidí a zvírat jsou svědectvím o kulturní vyspělosti a tvůrčí schopnosti různých kmenů, jež se vystřídaly na našem území
3300 výt
S barev. il. předsádkami
Keywords: kulturní památky; pravěk; Výtvarné umění; Československo; obrazové publikace