Pracovní únava - Sedlák, Jiří, 1925- (Academia, 1981)
Monografie, představující součást státního plánu základního výzkumu ČSAV 1972-1974, vymezuje pojem únavy a její teorie, uvádí klasifikaci jevů pracovní únavy, pojednává o determinantech a příznacích jevů a o metodáchvýzkumupracovní únavy a zabývá se profesionální únavou, režimem práce a odpočinku, umělým ovlivňováním a prevencí únavy