Poznáváme architekturu - Koula, Jan E., 1896-1975 (SPN, 1973)
Srozumitelně psaná knížka s bohatou obrazovou dokumentací usnadňuje seznámení se základními otázkami architektury. Vysvětluje, co je architektura, sleduje její vznik a vývoj v průběhu staletí, zabývá se konstrukcí budov, jejichpůdorysem, členěním, architektonickou kompozicí aj. Dotýká se také estetického i funkčního řešení vnitřního prostoru, venkovské architektury, ochrany historických památek a vztahu architektury k výtvarným uměním
5000 výt
Obálka: Jaroslav Šváb
Přehl. lit
S fot. v textu
Keywords: Architektura; vznik a vývoj; Výtvarné umění; obrazové publikace