Pompeje - Sergejenko, Marija Jefimovna, 1892-1987 (Mladá fronta, 1972)
Živý popis obeznamuje se zánikem Pompejí, dějinami vykopávek a ve stručnosti s celou oblastí Kampánie, do níž město patřilo. Potom kniha provází městem podle dochovaných zpráv a objevů a věnuje pozornost rozličným součástemveřejného života. Všímá si správy, řemesel, obchodu, vybavení domů, lázní, gladiátorských zápasů v amfiteátru a přidružených venkovských usedlostí. Ačkoliv publikace pochází z r. 1949, poskytuje obraz, který v hlavních rysechplatí dodnes
15000 výt
Il. tit. list a předsádky
Obálka a vazba: Miloslav Novotný
Pozn
Přehl. lit
Keywords: architektonické památky; každodenní život; kulturní dějiny; Pompeje (Itálie)