Od rukopisu ke knize a časopisu - Šalda, Jaroslav, 1912-1989 (Řada polygrafické literatury, 1957)
Praktická, instruktivní příručka věnovaná všem, kdož přicházejí ve styk s knihou a tiskem vůbec. Pojednává o písmu, vzniku tisku, vývoji a charakteristice tiskových technik, o rukopisu a jeho úpravě pro tisk, o sazbě knih a časopisů, o rozčlenění, lámání a úpravě knih, o obrázcích, druzích tisku, papírech aj