Obrazy z Ermitáže : Malířství XIII. až XVI. století - Levinson-Lessing, Vladimir Francevič, 1893-1972; Pešková, Světla (NČSVU, 1965)
Publikace obsahuje 90 barevných reprodukcí děl italských, nizozemských, francouzských a německých mistrů 13.-16. století, obsažených ve sbírkách leningradské Ermitáže. U každého obrazu jsou připojena základní data a literatura
6000 výt
Obálka a vazba: Jan Kotík
Vyd. Artia, Praha a Sovetskij chudožnik, Moskva
Zkr
Keywords: 13.-16. stol.; malby; Malířství; obrazové publikace