Nero - Krawczuk, Aleksander, 1922- (Orbis, 1976)
Životní osudy římského císaře líčí autor na pozadí spletitých dvorských intrik, politických vražd a odhalených spiknutí. Kromě Neronova portrétu vykresluje i další vlivné postavy římského dvora, jako byla Neronova ctižádostivámatka Agrippina, nevlastní otec Claudius, filozof Seneca aj., popisuje velkolepé sportovní hry, pronásledování křesťanů apod
Odkazy na lit
Přeloženo z polštiny
Keywords: Nero, Claudius Caesar, -- římský císař, -- 37-68; panovníci; starověký Řím