Naftové motory čtyřdobé. Díl II (Řada strojnické literatury, 1955)
Druhý díl knihy probírá výpočty a konstrukce některých součástí naftových motorů. Jsou to válce a jejich vložky i hlavy a klikové skříně. Dále se zabývá chlazením motorů vzduchem a kapalinami a pojednává o vstřikovacím zařízení a o ssacím i výfukovém potrubí. V samostatných kapitolách jsou zpracovány problémy týkající se rozvodu, spouštění, regulace i mazání naftových motorů, jejich rozvodu a reversování jejich běhu