Naftové motory čtyřdobé. Díl I (SNTL, 1955)
Studijní pomůcka pro konstruktéry, zkušební techniky a široké masy pracovníků našeho motorářského průmyslu. Pojednává nejprve o hospodářském významu naftových motorů, o jejich výkonech a provozních nákladech, o theorii spalování v nich a o jejich pracovních pochodech. Autor se také zabývá výpočty součástí, zejména klikového ústrojí a dynamickými a pevnostními problémy, které s tím souvisejí. Věnuje podrobně pozornost vlivu torsního kmitání na životnost motoru, přičemž přihlíží k otázce použití úsporných materiálů
2000 výt
Přehl. lit
S il
Seznam autorů jednotl. kap
Keywords: naftové motory; vznětové motory; čtyřtakt