Chromatografie v anorganické analýze - Michal, Jan (Státní nakladatelství technické literatury, 1970)
Metody rozdělovací a adsorpční chromatografie jsou v knize hlavním předmětem výkladu, neboť dělení na měničích iontů je zde uvedeno jen ve speciálních souvislostech. Středem pozornosti jsou možnosti dělení anorganických sloučenin,systémy kvalitativní analýzy pro určení kationtů a aniontů (obě témata jsou prezentována ve vyčerpávajicim souhrnu) a praktické případy aplikace chromatografických postupů v kvantitativním rozboru nerostných surovin
2000 výt.
Keywords: anorganická analýza; chromatografie; chromatografická analýza