Monetární ekonomie v malé otevřené ekonomice - Mandel, Martin, 1962-; Tomšík, Vladimír, 1974- (Management Press, 2003)
Platební bilance a její rovnováha. Měnový kurs a jeho determinanty. Monetární politika v České republice (1993-2003).