Měření povrchu a velikosti částic práškových materiálů - Landsperský, Hanuš (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1967)
Kniha je určena pracovníkům provozních a kontrolních laboratoří v chemických výrobách, technologii vody a paliv, v hutnictví a agrochemii. Popisuje metody a přístroje, jež zjišťují charakteristické vlastnosti materiálů uplatňujících se jako suroviny, meziprodukty nebo konečné výrobky
Keywords: práškové materiály; měření; vlastnosti materiálů; powder materials; measurement; materials properties; velikost částic; povrch částic; monografie; monographs