Měření hluku a chvění - Smetana, Ctirad, 1928-2002 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1974)
Problematika hlučnosti prostředí, měření hluku či chvění, jeho hodnocení a boje proti němu je spolu s popisem měření hlučnosti a jejím hodnocením hlavním tématem publikace. Autor popisuje také přístroje a metody měření, uvádí československé normy, předpisy a doporučení a zabývá se využitím samočinných počítačů při měření hlučnosti
Spoluvyd. Müszaki könyvkiadó, Budapest a VEB Verlag Technik, Berlin
Věcný rejstřík
Keywords: hluk; MĚŘENÍ; technická měření; vibrace; zvuk