Měření, analýza a vytváření náhodných procesů - Matyáš, Vladislav, 1929- (Řada elektrotechnické literatury, 1976)
Po charakteristice náhodných procesů a jejich vlastností pojednává autor o jejich měření a seznamuje s analýzou náhodných procesů číslicovým počítačem. Zabývá se vytvářením náhodných a pseudonáhodných procesů, uvádí příklady měření, simulace a využití v praxi a popisuje některé přístroje pro měření, analýzu a vytváření náhodných procesů