Matematika a logika : retrospektiva a perspektivy - Kac, Mark, 1914-1984; Ulam, Stanislaw M., 1909-1984 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1977)
Autoři probírají množství problémů z různých období historického vývoje matematiky, které daly podnět k některým z jejích nejplodnějších směrů. Jedná se o konkrétní i abstraktní problémy, jež byly vybrány tak, aby ukázaly jakobjekty, tak i metodu matematiky. Zabývají se rovněž vztahem mezi matematikou a empirickými disciplínami a naznačují výhledy matematiky do budoucnosti
Přeloženo z angličtiny
3700 výt
Keywords: matematická logika; matematika; mathematical logic; mathematics; monografie; monographs