Matematická statistika - Anděl, Jiří, 1939-2021 (SNTL - Nakladatelství technické literatury ; ALFA - Vydavateľstvo technickej a ekonomickej literatúry, 1978)
Práce pojednává o nejpoužívanějších statistických metodách. Matematická forma i způsob propracování odpovídá základním matematickým příručkám, ale současně autor usiloval o to, aby byla jasná motivace jednotlivých postupů a interpretace získaných výsledků. Hlavním matematickým aparátem je teorie matic, což je v souladu s celkovým trendem moderní matematické statistiky.
Vazba: Josef Kalousek
4200 výt.
Věcný rejstřík
S tb. v textu
Keywords: matematická statistika; statistická analýza; teorie matic; učebnice vysokých škol