Chemie und Technologie des Montanwachses - Včelák, Vladimír (Verlag der Tschechoslowakischen Akademie der Wissenschaften, 1959)
Vědecká monografie se zabývá výrobou a komplexním využitím montánního vosku, jedné z mála surovin, která dosud nebyla nahrazena umělými syntetickými produkty. Materiál je roztříděn na část teoretickou, technologickou, analytickou a dodatky. Kniha, která je ve světové literatuře první publikací svého druhu, je určena našim i zahraničním technickým pracovníkům, kteří pracují v oboru zušlechťování hnědého uhlí
Rejstřík patentů a jmenný věcný rejstřík
950 výt.
V tir. souběž. čes. název Chemie a technologie montánního vosku a datum vydání 1958
Keywords: chemická technologie; vosky; hnědé uhlí; montánní vosk; monografie