Kritický realismus : Balzac, Stendhal a základní otázky realismu - Fischer, Jan Otokar, 1923-1992 (Svoboda, 1979)
Literárněhistorická a metodologická práce na materiálu z Balzacova a Stendhalova díla řeší otázky, jež si třeba klást při výkladu francouzského kritického realismu v jeho vrcholném období i vzhledem k teorii realistickéhouměníobecně. Kniha vyšla pod názvem Problémy francouzského kritického realismu (Některá metodologická poučení z díla Balzacova a Stendhalova) v roce 1961 ve spisech Karlovy univerzity
Jmenný a názvový rejstřík
Pozn
Keywords: Balzac, Honoré de, -- 1799-1850; Stendhal, -- 1783-1842; francouzská literatura; realismus; teorie literatury