Knížka o češtině - Chloupek, Jan, 1928-2003 (Odeon, 1974)
Popularizační práce, určená nejširšímu okruhu čtenářů, se snaží obsáhnout všechno, co má vzdělaný člověk o češtině vědět. Stati o rozvrstvení národního jazyka, o jazyce všeobecně, o látce ze základních mluvnických disciplín, o promluvách, stylech, zdrojích jazyka, jazykovědcích apod. jsou podány svěžím a přístupným výkladem
Terminologický slovník
Keywords: mluvnice; stylistika; Čeština