Jóga : od staré Indie k dnešku - Bartoňová, Milada, 1917-2008 (Avicenum, 1971)
Ucelený výklad o sestavě prostředků, jimiž je dosahováno psychické osvobození a fyzické uvolnění od nežádoucích tlaků, probírá jednotlivá odvětví jógy, která si hledí různých stránek lidské osobnosti a její aktivity. Značná část svazku je věnována tělesným pozicím, pak dechovým cvikům a cvičením mysli. Objasnění historie a systému je vázáno na srovnání s poznatky moderní psychologie a na hledisko terapeutického využití v léčebné praxi
40000 výt
Keywords: jóga; alternativní medicína; yoga; alternative medicine; přehledy; surveys