Jindřich Štýrský - Srp, Karel, 1958- (Torst, 2001)
Fotografická tvorba malíře, grafika, básníka a esejisty J.Štyrského, které se věnoval od 20.let a byl prvním surrealistickým fotografem.
Keywords: Štyrský, Jindřich, -- 1899-1942; fotografové -- Česko -- 20. století; umělecká fotografie -- Česko; surrealismus (umění) -- Česko; photographers -- Czechia -- 20th century; artistic photography -- Czechia; surrealism (art) -- Czechia; monografie; fotografické publikace; monographs; photographical works