Jan Štursa : 1880-1925 - Matějček, Antonín, 1889-1950 (Orbis, 1950)
Studie, jež vznikla přepracováním a rozšířením autorovy knížky o J.Š., vyd. r. 1923, vykládá vývoj Myslbekova žáka od překonavání prvotního impressionismu a přeceňování živočišnosti k nazírání realistickému a umělecky typisujícímu
5500 výt
Seznam vyobrazení
Keywords: sochaři -- Česko; české sochařství; Štursa, Jan, -- 1880-1925; život a dílo; obrazové publikace