Jak jsme na tom : a co dál? : strategický audit České republiky - Potůček, Martin, 1948- (Pro CESES (Centrum pro sociální a ekonomické strategie při Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze) vydalo Sociologické nakladatelství (SLON), 2005)
Analýza jednotlivých oblastí (např. trvale udržitelný život, sociální soudržnost, vzdělání, zaměstnanost, národní identita, trh, vztahy s Evropskou unií) slouží k úvahám o budoucnosti české společnosti a ekonomiky v následujících patnácti letech. Publikace má iniciovat diskusi o strategických otázkách vývoje jednotlivých oblastí české společnosti.