Jack : rovnou k věci

Rozsáhlé autobiografické vzpomínky předního amerického managera nás zavádějí do prostředí americké tržní ekonomiky druhé poloviny 20. století. J. Welch nastoupil jako čerstvý inženýr do společnosti General Electric v roce 1960 a působil zde až do roku 2001. Z této doby pracoval 20 let ve funkci gene...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Welch, Jack, 1935-2020 (Author), Byrne, John A. (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Hodkovičky [Praha] : Pragma, [2005?]
Subjects:
ISBN: 8072052144
Physical Description: 494 s., [16] s. obr. příl. : il., portréty ; 24 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Rozsáhlé autobiografické vzpomínky předního amerického managera nás zavádějí do prostředí americké tržní ekonomiky druhé poloviny 20. století. J. Welch nastoupil jako čerstvý inženýr do společnosti General Electric v roce 1960 a působil zde až do roku 2001. Z této doby pracoval 20 let ve funkci generálního ředitele G.E. Jeho vzpomínky mapují celé toto dlouhé období z různých hledisek. Jako manager popisuje marketingovou strategii tohoto obřího podniku s jejími velkými úspěchy i prohrami. Mezi úspěchy patří koupě a začlenění různých firem do G.E., její úspěšné vzdorování japonské konkurenci a prosazení internetového obchodu. Za neúspěch považuje nutnost propouštění mnoha zaměstnanců nebo jejich selhání v podobě finanční zpronevěry. Mnoho pozornosti je věnováno personální politice v podniku, vyhledávání nových lidí a povyšování schopných pracovníků. Kniha podává ucelený obraz o vnitropodnikové strategii obří americké společnosti i o situaci na americkém trhu v daném odvětví na konci 20. století.
Vnitropodniková strategie obří americké společnosti General Elektric v posledních desetiletích 20. století očima jejího generálního ředitele J. Welche.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
ISBN: 8072052144