Islámské umění - Grube, Ernst J., 1932-2011 (Artia, 1973)
Uměleckohistorická práce o hlavních vývojových tendencích islámského umění, vyrůstajícího z předislámských tradic podrobených zemí a z arabských, perských a tureckých prvků, demonstruje bohatství a rozmanitost jeho projevůvarchitektuře, malířství, keramice, kovu, řezbě, kobercích aj. Látka je rozčleněna podle jednotlivých dynastií, jež ovládaly části původně jednotné muslimské říše
Jmenný, názvový a věcný rejstřík
Na předsádkách použito mapy Islámské říše
Obr. část převzata z angl. orig
Keywords: islámská kultura; islámská architektura; islámské umění; obrazové publikace