In ex terior : the works of Eva Jiricna = práce Evy Jiřičné (Prostor - architektura, interiér, design, 2005)
Kniha dokumentuje na příkladu 39 vybraných realizací a návrhů tvorbu česko-britské architektky Evy Jiřičné. Na více než 250 fotografiích a kresbách jsou zachyceny typologicky rozmanité práce, a to především obchody, byty a kanceláře, ale také např. hotel, knihovna, oranžerie, nádraží, kluby a další. Publikace je doplněna esejem P. Kratochvíla a diskusí Evy Jiřičné a P. Cookem, která přibližuje tvorbu a názory architektky. Závěr knihy tvoří stručná faktografie
Na zadní s. obálky: Techo a.s.
Keywords: Jiřičná, Eva, -- 1939-; studie; fotografické publikace; studies; photographical works; 1982-2003; 20.-21. století; architektky -- Česko -- 20.-21. století; architektky -- Velká Británie -- 20.-21. století; design -- 20.-21. století; interiéry -- 20.-21. století; moderní architektura -- 20.-21. století; architektonické projekty -- Velká Británie -- 1981-2010; architektonické projekty -- Česko -- 1981-2010; women architects -- Czechia -- 20th-21st centuries; women architects -- Great Britain -- 20th-21st centuries; design -- 20th-21st centuries; interiors -- 20th-21st centuries; modern architecture -- 20th-21st centuries; architectural projects -- Great Britain -- 1981-2010; architectural projects -- Czechia -- 1981-2010