In ex terior : the works of Eva Jiricna = práce Evy Jiřičné (Prostor - architektura, interiér, design, 2005)
Kniha dokumentuje na příkladu 39 vybraných realizací a návrhů tvorbu česko-britské architektky Evy Jiřičné. Na více než 250 fotografiích a kresbách jsou zachyceny typologicky rozmanité práce, a to především obchody, byty a kanceláře, ale také např. hotel, knihovna, oranžerie, nádraží, kluby a další. Publikace je doplněna esejem P. Kratochvíla a diskusí Evy Jiřičné a P. Cookem, která přibližuje tvorbu a názory architektky. Závěr knihy tvoří stručná faktografie