Historie Židů v Čechách a na Moravě - Pěkný, Tomáš, 1943-2013 (Sefer, 2001)
Obsáhlá monografie věnovaná nejenom dějinám židovské diaspory v Českých zemích, ale také židovské kultuře i náboženství.
Keywords: dějiny Židů; Židé -- Česko; history of the Jews; Jews -- Czechia; monografie; monographs