Gumárenské suroviny - Franta, Ivan, 1904-1975 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1979)
Informuje o historii kaučuku a některých jeho obecných vlastnostech, o výskytu, výrobě, složení a chemických reakcích přírodního kaučuku. Hlavní pozornost věnuje jednotlivým druhům technicky významných syntetických kaučuků,jejich výrobě, struktuře a možnostem použití. Pojednává o regenerátu, přísadách do kaučuku a výztužných kordových a textilních materiálech pro gumárenské výrobky
Keywords: gumárenské suroviny; kaučuk; syntetický kaučuk; rubber raw materials; rubber; synthetic rubber; příručky; handbooks, manuals, etc