Gumárenská technologie. III. díl, - Štěpán, Miroslav, 1931-1994 (Řada chemické literatury, 1956)
Kniha podává podrobný výklad o technologii výroby pneumatických obručí. Seznamuje nejprve s různými typy pryžových obručí, pojednává o výrobních materiálech a jejich vlastnostech, o laboratorních zkouškách o přípravě materiálu a výrobních postupech, o výrobním zařízení, o konstrukci a výrobě různých druhů pneumatik a duší, o jejich opravách, o kontrole atd