Chemické inženýrství : Díl 1. Sv. 1., - Pilař, Antonín, 1911-1988 (Státní nakladatelství technické literatury, 1959)
Úvod učebnice shrnuje systematiku chemického inženýrství a jeho dějiny, zabývá se fyzikálním měřením, teorií podobnosti, látkovou a energetickou bilancí a strojními zařízeními. Výklad mechanických a hydromechanických operací metodicky aplikuje teoretické vztahy pomocí příkladů na podkladě tabulek, vzorců a diagramů.
Jmenný a věcný rejstřík
2700 výt.
Keywords: chemické inženýrství; hydromechanika; mechanika kontinua; mechanická technologie; učebnice vysokých škol