Geochemie - Bouška, Vladimír, 1933- (Academia, 1980)
Podává stručnou historii geochemie, seznamuje s jejím postavením mezi přírodními vědami, s jejím rozdělením a s fyzikálně chemickými základy. Probírá podstatu geochemických procesů v litosféře, hydrosféře. biosféře aatmosféře,geochemický vývoj Země, význam geochemie při vyhledávání ložisek nerostných surovin a zdrojů geotermální energie a při ochraně životniho prostředí
2500 výt
Jmenný a věcný rejstřík sest. Jaroslav Švenek
Obálka a vazba: Jaroslav Krouz
Pozn
Přehl. lit
Keywords: geochemie; učebnice vysokých škol