Firemní kultura a lidské zdroje - Šigut, Zdeněk, 1956- (ASPI, 2004)
Po několika definicích termínu "firemní kultura" seznamuje kniha s typologií firemní kultury (např. kultura prodeje), se zásadami jejího formování a s jejím vztahem k personálnímu managementu. Zvláštní kapitola je věnována firemní kultuře učící se organizace. V ní je uvedeno "Jedenáct charakteristik učící se organizace EU" (s. 59-61) a vysvětlen význam podnikových školení pro posílení firemní kultury. Závěr publikace tvoří náměty a doporučení pro praxi firemní kultury. - Přehled literatury, předmětový rejstřík.
Keywords: kultura organizace; personální management; vzdělávání zaměstnanců; corporate culture; personnel management; corporate education; učebnice vysokých škol; příručky; textbooks (higher); handbooks and manuals