Chemická kinetika a katalýza - Pančenkov, Georgij Mitrofanovič, 1909-1982; Lebeděv, B. P. (Státní nakladatelství technické literatury, 1964)
Kniha, která soustavně shrnuje látku, je rozdělena do 12 kapitol. Čistě teoretický výklad je v některých částech aplikován i na praktické příklady. Pojednává o formální kinetice, obecných zákonitostech tvorby a rozpadu molekul, základech srážkové teorie i teorie aktivovaného komplexu. V dalších jsou probrány reakce v roztocích a řetězové, fotochemie a chemie radiační a objasněny některé problémy katalytické reakce a teorie aktivních center v heterogenní katalýze. Závěr tvoří problematika použití značkovaných atomů v chemické kinetice
Keywords: reakční kinetika; katalýza; příručky