Encyklopedie obecné psychologie - Nakonečný, Milan, 1932- (Academia, 1997)
Příručka slovníkového typu. Pokus o syntézu nejnovějších poznatků české i zahraniční psychologie (je to ovšem jen doplněný a rozšířený Lexikon psychologie od téhož autora z roku 1995). Lze použít jako slovník - psychologické termíny jsou podány v širších významových souvislostech, ale také jako učebnici pro systematické studium obecné psychologie, úvod do sociální a vývojové psychologie.
Popsáno podle dotisku z roku 1998
1. vyd. vyšlo v nakl. Vodnář pod názvem Lexikon psychologie
Keywords: psychologie; psychology; příručky; výkladové slovníky; handbooks, manuals, etc; explanatory dictionaries