Elektřina a magnetismus : fyzikální kompendium pro vys. školy. Díl III - Fuka, Josef, 1907-1992; Havelka, Bedřich, 1907-1990 (Státní pedagogické nakladatelství, 1965)
První vydání vyšlo r. 1958 pod názvem Elektromagnetické pole. Druhé pak obsah podstatně přepracovalo a v některých částech rozšířilo. Předpokládá jen středoškolské znalosti z fyziky a v přiměřeném rozsahu znalosti základůvektorového, diferenciálního a integrálního počtu. Látku rozvrhlo na statické elektrické, stacionární elektrické, magnetické a časově proměnné elektromagnetické pole. Velkou pozornost věnuje výkladu základních pojmů, veličin ajednotek
Obsahuje menný a věcný rejstřík
Přehl. lit
Keywords: elektromagnetické pole; elektřina; magnetismus; učebnice