Dějiny francouzské literatury - Kopal, Josef, 1883-1966 (Melantrich, 1949)
První české souborné dějiny franc. literatury od nejstarších památek až po dobu nejnovější rozvržené do 8 částí: Středověk, renesance, doba baroku, věk klasiků, období osvěty a praeromantismu, romantismus, realismus a naturalismus,literatura posledního padesátiletí. Bibliografie k jednotlivým statím uvádí i díla, vyd. za druhé svět. války a po ní
3000 výt - Obsahuje rejstřík
Keywords: dějiny; francouzská literatura