Dějiny estetiky - Utitz, Emil, 1883-1956 (Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1968)
Svazek otiskuje dvě studie pražského rodáka Emila Utitze, vynikajícího německého estetika, kritika, psychologa a filosofa kultury. První z nich, Dějiny estetiky z roku 1932, jsou podrobným výkladem estetické problematiky,který sipřes svou zkratkovitost ponechal plnou propedeutickou hodnotu. Druhý text, přednáška Starořecká teorie umění jako úvod do evropské estetiky, je poslední Utitzovou prací (1956)
Přeloženo z němčiny
Keywords: Utitz, Emil, -- 1883-1956; dějiny umění; ESTETIKA; teorie umění