České umění gotické. Sv. I, - Kutal, Albert, 1904-1976; Líbal, Dobroslav, 1911-2002; Matějček, Antonín, 1889-1950 (S.V.U. Mánes ; Sfinx B. Janda, 1949)
Stavitelství. Doba a prostředí. (A. Matějček.) Počátky gotického stavitelství. (Doba Václava I. a Přemysla Otakara II.) Stavitelství doby Václava II. a Jana Lucemburského. Dílo Matyáše z Arrasu a Petra Parléře, Architektura doby karlovské a václavské. Stavitelství doby pohusitské. (D. Líbal.) Sochařství. Podmínky a prostředí. Sochařství v době posl. Přemyslovců. Sochařství doby Jana Lucemburského. Sochařství doby Karla IV. Sochařství doby Václava IV. Sochařství doby pohusitské. (A. Kutal.) 1. barev. a 242 čer. reprodukcí
Keywords: obrazové publikace; pictorial works; 12.-16. století; české výtvarné umění -- 12.-16. století; česká architektura -- 12.-16. století; české sochařství -- 12.-16. století; stavitelství -- Česko; gotická architektura -- Česko; gotické sochařství -- Česko; gotické umění -- Česko; Czech art -- 12th-16th century; Czech architecture -- 12th-16th century; Czech sculpture -- 12th-16th century; architectural engineering -- Czechia; gothic architecture -- Czechia; gothic sculpture -- Czechia; gothic art -- Czechia