Česká literatura první poloviny XX. století - Buriánek, František, 1917-1995 (Československý spisovatel, 1981)
Příručka je synteticky pojatým a systematicky zpracovaným pohledem na českou literaturu daného období a zahrnuje jak charakteristiky jednotlivých spisovatelů, tak i souhrnné pasáže o programových proudech a směrech. Literárnívývojje sledován v souvislosti s vývojem společenským u nás a na pozadí společensknskopolitických událostí a kulturních proudů celoevropských