Česká fotografická avantgarda 1918-1948 - Birgus, Vladimír, 1954-; Birgus, Vladimír, 1954-; Birgus, Vladimír, 1954- (KANT, 1999)
Kniha je přehlídkou českých avantgardních fotografií a fotomontáží z období vzniku Československa v roce 1918 až po nástup komunistického režimu v roce 1948.