Co víte o moderní logice - Čechák, Vladimír, 1939-; Berka, Karel, 1923-2004; Zapletal, Ivo, 1944- (Horizont, 1981)
Populárně vědecká práce, která představuje úvod do moderní formální logiky, se omezuje pouze na základní oblasti logiky, její pojmy, pravidla a zákony. Uvádí krátký historický nástin logiky, zabývá se výrokovou a predikátovoulogikou, odvozováním, axiomatizací, základy teorie množin, přirozenou dedukcí a aplikací logiky v teorii rozhodování, v metodologii empirických věd a v teorii automatů
Odkazy na lit
Pozn
Přehl. lit
Keywords: formální logika