Co je životní sloh - Honzík, Karel, 1900-1966 (Československý spisovatel, 1958)
Autor definuje životní sloh jako soustavu vzájemně vztažných forem, jimiž se projevuje život lidské společnosti v určité historické situaci. Dále upozorňuje na mnohost dnešních životních forem a jejich rozpory, všímá si jednotlivých složek, jimiž je životní sloh určován (výrobní a třídní vztahy, dělba práce a vědecký rozvoj, zeměpisné prostředí, klima aj.) a uvažuje v závěru o tom, jaký má být životní sloh člověka žijícího v socialistické společnosti a jaký bude životní styl člověka společnosti komunistické
Popsáno podle dotisku, rok původního vydání neuveden
Keywords: Architektura; prostředí; užité umění; životní prostředí; životní styl