Co je a k čemu je vyšší matematika - Rektorys, Karel, 1923-2004 (Academia, 2001)
Prakticky zaměřený výklad základních pojmů a skutečností z oblasti vyšší matematiky.
Keywords: integrální počet funkcí jedné proměnné; obyčejné diferenciální rovnice; diferenciální počet funkcí jedné proměnné; integral calculus of one variable; ordinary differential equations; differential calculus of one variable; učebnice; textbooks