Chemie - Odvárka, Jaroslav, 1934- (SNTL, 1967)
Obsahuje nejdůležitější poznatky a zákony z chemie obecné, anorganické i organické. Mimo jiné se zabývá i chemickou úpravou kovů, elektrolyty a makromolekulární chemií. Volí příklady ze strojírenství se zřetelem na použití plastických hmot. Elementární způsob výkladu nepředpokládá předchozí znalosti
6200 výt
Obálka: Metoděj Sychra
Přehl. lit
S obr., fot. a tb. v textu
Keywords: chemie; učebnice středních škol