Architektura - naučný slovník - Syrový, Bohuslav, 1903-1981 (Státní nakladatelství technické literatury, 1961)
První česká práce, výsledek 15letého úsilí, přehledně, stručně a výstižně objasňuje architektonické názvosloví a pojmy ze stavebnictví, umění a kulturní historie. Stručný text hesel je ilustrován názornými kresbami
5200 výt
S obr. v textu
Keywords: Architektura; terminologie; výkladové slovníky; slovníky výkladové